Schilderwerkzaamheden

Op maandag 17 Augustus 2020 start het buitenschilderwerk aan de stadszijde van het gebouw. Op de planning staat het houtwerk. Om het schilderwerk goed te laten verlopen dient u zelf een aantal voorbereidingen te treffen.

Het werk begint op de elfde verdieping. Vanaf daar werken de schilders naar beneden. Ze proberen twee verdiepingen per week af te ronden.

Dit zijn de voorbereidingen die bewoners / eigenaren dienen te treffe:

• Schoonmaken van ramen en houtwerk van de gevel aan de stadszijde.
Alle bewoners / eigenaren van een verdieping zijn verantwoordelijk voor het schoonmaken van het houtwerk en de ramen van de gevel aan de stadszijde. Mochten de gevel te vies zijn om geschilderd te worden, dan zullen schoonmaakkosten doorberekend worden aan alle eigenaren van de betreffende verdieping.

• Verwijderen / losmaken van screens
Wanneer er screens aan het houtwerk zijn bevestigd, dienen deze van te voren verwijderd / losgemaakt te worden. De verticale geleiders dient u in ieder geval te verwijderen. Bij vragen kunt u hierover het bestuur raadplegen.

• Openen ramen
Op het moment dat de schilders bezig gaan met de werkzaamheden is het nodig dat de ramen open staan. De ramen dienen open te blijven totdat de verf niet meer plakt. Bij gunstige weersomstandigheden is dit tenminste 24 uur, anders loopt u het risico dat de rubbers blijven plakken.

Een aandachtspunt is de privacy slaapkamers. Aangezien de schilders vroeg in de ochtend starten, betekent dit dat ze vanaf dat moment op de zeembalkons (stadszijde) aan het werk zijn. Omdat de meeste slaapkamers van de appartementsnummer 1 en 4 aan het zeembalkon grenzen, moet u er rekening mee houden dat de schilders om 07.30 aanvangen met hun werk en dat de ramen dan open moeten zijn.

Globale planning

Week 34 (start 17/08): Verdieping 11 en 10
Week 35 (start 24/08): Verdieping 09 en 08
Week 36 (start 31/08): Verdieping 07 en 06
Week 37 (start 07/09): Verdieping 05 en 04
Week 38 (start 14/09): Verdieping 03 en 02
Week 39 (start 21/09): Verdieping 01 en Bergingen

De planning en voortgang van de werkzaamheden zal op het prikbord gehangen worden.

Dit schilderproject vindt plaats in het kader van regulier onderhoud van het gebouw.

Bron: Bestuur VvE-Veeralleeflat Laatst gewijzigd: 30 mei 2021

Laatste berichten

 • Groen afval 27 september 2023

  Groente, fruit- en tuinafval (GFT).Voor groen afval plaatst ROVA in de week van 25 september 2023 een nieuwe […]

  Lees meer
 • Schoonmaken zeembalkon. 7 maart 2023

  Het schoonhouden van het zeembalkon aan de centrumkant van het gebouw is geen onderdeel van het schoonmaakcontract dat […]

  Lees meer
 • Veeralleeflat in Aanbouw 1 maart 2023

  De oud-voorzitter van de Wijkvereniging, Jacqueline Hasselt, bezorgde begin 2023, deze oude foto van de Veeralleeflat in aanbouw. […]

  Lees meer
 • Let op! Nieuwe afvaltarieven 12 december 2022

  Vanaf 2023 voert de Gemeente Zwolle een tarief op restafval in. Naast een vast bedrag per huishouden betaalt […]

  Lees meer
 • Nieuwe overburen 30 november 2022

  Op 16 november organiseerde Van Wonen (gebieds- en vastgoedontwikkelaar) een informatie-avond in het Carolus Clusius College over het […]

  Lees meer
 • Piepschuim, afval 6 juli 2022

  Verpakkingspiepschuim hoort NIET in de oranje PMD-container. Die is bedoeld voor plastic verpakkingen, metalen verpakkingen en drankenkartons. Het […]

  Lees meer