Ontwikkeling Willemskwartier

Kopie Nieuwsbrief Coalitie Willemskwartier

Beste lezer!

Op dit moment wordt er hard gewerkt aan een Nota van Uitgangspunten voor het Willemskwartier. We presenteren eind maart de huidige stand van zaken, waarin we vertellen wat er zich de afgelopen maanden heeft afgespeeld, welke input we ontvangen hebben en hoe de komende periode eruitziet. Ook horen we graag uw mening.

WAT IS DAT PRECIES, EEN NOTA VAN UITGANGSPUNTEN?

Een Nota van Uitgangspunten is een document waarin we uitleggen wat de ideeën, kaders en uitgangspunten zijn voor het Willemskwartier. Wat is onze visie? Wat kan en past er in het gebied? Welk effect hebben de plannen op de omgeving? De Nota van Uitgangspunten geeft ons richting in de vervolgstappen. Dan gaan we ontwerpen en bepalen hoe het eruit komt te zien. En ook dan kunt u weer met ons meedenken. We werken van abstract naar steeds concreter.

SAVE THE DATE 

Zet alvast 30 maart in uw agenda. Op deze dag wordt er een Spoorcafé georganiseerd ín het Willemskwartier, over het Willemskwartier. Wilt u er ook bij zijn?
Aanmelden kan HIER Spoorcafé

Het Spoorcafé is een terugkerend moment om op een laagdrempelige wijze over de Spoorzone met elkaar in gesprek te gaan, ideeën uit te wisselen en om initiatieven te starten. De invulling is iedere keer anders. En afhankelijk van de corona-maatregelen is het fysiek of digitaal. Het eerste Spoorcafé van dit jaar was online en is HIER terug te zien. Vanuit Perron038 werd u toen meegenomen in de laatste stand van zaken van de verschillende ontwikkelingen in de hele Spoorzone.

Op 30 maart a.s. wordt er ingezoomd op het Willemskwartier, één van de deelgebieden in de Spoorzone. En het kan weer fysiek! U bent van harte welkom bij Gerrit’s Tuin. We vertellen waar we nu staan en geven een terugkoppeling over de manier waarop de ideeën en opmerkingen die in de afgelopen periode zijn opgehaald, zijn afgewogen en verwerkt. De vervolgstappen komen aan bod en niet onbelangrijk: we vernemen graag uw mening. Hiermee worden de puntjes op de i gezet. De Nota van Uitgangspunten wordt in de komende maanden vervolgens voorgelegd aan de (nieuwe) gemeenteraad om vast te stellen.

Samen creëren we een nieuwe stadswijk
 
De afgelopen periode zijn wij met buurtbewoners en stakeholders op verschillende momenten in gesprek gegaan. We ontvingen veel waardevolle ideeën en opmerkingen over het toekomstige Willemskwartier. Daar zijn we blij mee! Samen maken we de plannen beter. 

Bekijk HIER nog eens het filmpje waarin wij onze ambities delen.

Bron: Coalitie Willemskwartier Zwolle Laatst gewijzigd: 23 maart 2022

Laatste berichten

 • Opruimen opfleuren omgeving 2 juni 2024

  Een paar jaar geleden namen enkele bewoners het initiatief het terrein rond de buurtcontainers schoon te maken. Dat […]

  Lees meer
 • Zomer. Let op de huisregels. 2 juni 2024

  Mag ik op het balkon koken of barbecueën? Ik wil een zonnescherm. Ik wil een airco installeren. Ik […]

  Lees meer
 • Marktplaats Veerallee 2 juni 2024

  Via de gratis WhatsApp-groep “Marktplaats Veerallee” veranderen heel wat spullen van eigenaar. De groep heeft nu (2 juni […]

  Lees meer
 • Ventilatieventiel schoonmaken 18 november 2023

  Dit instructiefilmpje laat zien hoe u, op eenvoudige wijze, de ventilatieventielen schoonmaakt.

  Lees meer
 • Groen afval 27 september 2023

  Groente, fruit- en tuinafval (GFT).Voor groen afval plaatst ROVA in de week van 25 september 2023 een nieuwe […]

  Lees meer
 • Schoonmaken zeembalkon. 7 maart 2023

  Het schoonhouden van het zeembalkon aan de centrumkant van het gebouw is geen onderdeel van het schoonmaakcontract dat […]

  Lees meer