Het bollenveldje

Sinds het najaar van 2020 hebben enkele bewoners van de Veeralleeflat zich ontfermd over het plantsoentje bij het toegangshek van het ProRail-depot. Dit is gebeurd in overleg met de wijkbekeerder van het Veeralleekwartier.

Een vergeten plekje, dat tot dan toe niet werd bijgehouden; niet door de gemeente en ook niet door ProRail. Omdat ook de bestrating rond de vuilcontainers door niemand werd schoongehouden besloot de groep dat deel in het onderhoud mee te nemen.

Op verzoek van de groep zorgde de gemeente voor houtsnippers, bollen en gereedschap. In november plantte de groep de bollen in vijf cirkels. Het resultaat heeft iedereen kunnen bewonderen. Dankzij het koude weer, bloeien de bollen al sinds half maart.

Inmiddels is de groep druk met het opkweken van zaden, de plantjes worden rond half mei uitgezet.

Daarnaast heeft de groep hier en daar wat gratis planten gekregen voor het plantsoentje. Enkele leden kochten er wat bij tuincentra. Het inrichten is nu nog moeilijk, omdat niet bekend is welke planten verder binnenkomen. Verworven planten worden nu willekeurig op vrije plaatsen uitgezet. Het is de bedoeling de planten dit najaar en in het voorjaar van 2022 te herschikken.

Oproep:
Het veldje is groot genoeg om nog wat extra planten kwijt te kunnen. Weet u aan gratis vaste planten (geen struiken) voor het plantsoentje te komen? Neem dan contact op met Ton Venselaar (0804); ton.venselaar@veeralleeflat.nl of Joke Smeets (0803)
Onze voorkeur hebben planten die door bijen en vlinders bezocht worden.

Laatst gewijzigd: 2 augustus 2021

Laatste berichten

 • Piepschuim, afval 6 juli 2022

  Verpakkingspiepschuim hoort NIET in de oranje PMD-container. Die is bedoeld voor plastic verpakkingen, metalen verpakkingen en drankenkartons. Het […]

  Lees meer
 • Rookmelders verplicht 17 juni 2022

  Vanaf 1 juli 2022 zijn appartementseigenaren wettelijk verplicht om in elke ruimte waar u doorheen moet om van […]

  Lees meer
 • Prikbord – gebruikersinformatie 30 mei 2022

  Bent u bewoner of eigenaar en heeft u ingelogd?Dan kunt u de actuele prikbordberichten lezen of zelf een […]

  Lees meer
 • Ontwikkeling Willemskwartier 23 maart 2022

  Kopie Nieuwsbrief Coalitie Willemskwartier Beste lezer! Op dit moment wordt er hard gewerkt aan een Nota van Uitgangspunten […]

  Lees meer
 • Update bouw The City Post 23 maart 2022

  Afgelopen jaar zijn we gestart met de werkzaamheden en is er, met veel zorg voor het behoud van […]

  Lees meer
 • Papiercontainer vervangt inzamelplaats onder de trap 14 februari 2022

  Morgen (dinsdag 15 februari) haalt de ROVA voor de laatste maal oudpapier en karton op. Het gaat om […]

  Lees meer