Het bollenveldje

Sinds het najaar van 2020 hebben enkele bewoners van de Veeralleeflat zich ontfermd over het plantsoentje bij het toegangshek van het ProRail-depot. Dit is gebeurd in overleg met de wijkbekeerder van het Veeralleekwartier.

Een vergeten plekje, dat tot dan toe niet werd bijgehouden; niet door de gemeente en ook niet door ProRail. Omdat ook de bestrating rond de vuilcontainers door niemand werd schoongehouden besloot de groep dat deel in het onderhoud mee te nemen.

Op verzoek van de groep zorgde de gemeente voor houtsnippers, bollen en gereedschap. In november plantte de groep de bollen in vijf cirkels. Het resultaat heeft iedereen kunnen bewonderen. Dankzij het koude weer, bloeien de bollen al sinds half maart.

Inmiddels is de groep druk met het opkweken van zaden, de plantjes worden rond half mei uitgezet.

Daarnaast heeft de groep hier en daar wat gratis planten gekregen voor het plantsoentje. Enkele leden kochten er wat bij tuincentra. Het inrichten is nu nog moeilijk, omdat niet bekend is welke planten verder binnenkomen. Verworven planten worden nu willekeurig op vrije plaatsen uitgezet. Het is de bedoeling de planten dit najaar en in het voorjaar van 2022 te herschikken.

Oproep:
Het veldje is groot genoeg om nog wat extra planten kwijt te kunnen. Weet u aan gratis vaste planten (geen struiken) voor het plantsoentje te komen? Neem dan contact op met Ton Venselaar (0804); ton.venselaar@veeralleeflat.nl of Joke Smeets (0803)
Onze voorkeur hebben planten die door bijen en vlinders bezocht worden.

Laatst gewijzigd: 2 augustus 2021

Laatste berichten

 • Ventilatieventiel schoonmaken 18 november 2023

  Dit instructiefilmpje laat zien hoe u, op eenvoudige wijze, de ventilatieventielen schoonmaakt.

  Lees meer
 • Groen afval 27 september 2023

  Groente, fruit- en tuinafval (GFT).Voor groen afval plaatst ROVA in de week van 25 september 2023 een nieuwe […]

  Lees meer
 • Schoonmaken zeembalkon. 7 maart 2023

  Het schoonhouden van het zeembalkon aan de centrumkant van het gebouw is geen onderdeel van het schoonmaakcontract dat […]

  Lees meer
 • Veeralleeflat in Aanbouw 1 maart 2023

  De oud-voorzitter van de Wijkvereniging, Jacqueline Hasselt, bezorgde begin 2023, deze oude foto van de Veeralleeflat in aanbouw. […]

  Lees meer
 • Rookmelders verplicht 17 juni 2022

  Vanaf 1 juli 2022 zijn appartementseigenaren wettelijk verplicht om in elke ruimte waar u doorheen moet om van […]

  Lees meer
 • Prikbord – gebruikersinformatie 30 mei 2022

  Bent u bewoner of eigenaar en heeft u ingelogd?Dan kunt u de actuele prikbordberichten lezen of zelf een […]

  Lees meer