Geslaagde plaatsing busbrug

Het 110 meter lange stalen deel van de nieuwe busbrug bij het station in Zwolle is met succes op zijn plek gereden. De operatie heeft 24 uur geduurd en was via een tribune ter plekke en een webcam live te volgen door het publiek.

De busbrug is onderdeel van de Spoorzone, de herinrichting van het gebied rondom het station. Het inrijden van dit deel was een complexe operatie. De uitdaging zat hem in de combinatie van de S- vorm, de grootte, het gewicht van ruim 1.000 ton en de beperkte ruimte waarbinnen het geheel boven en naast het spoor moest worden verplaatst.

Meekijken

Vanaf zaterdagochtend vroeg tot en met zondagochtend volgden zo’n 2.000 inwoners van Zwolle en omgeving de werkzaamheden. Dat kon vanaf een speciaal hiervoor geplaatste tribune en vanaf de begane grond. Daarnaast volgden veel mensen het inrijden via de webcams op www.zwolle.nl/busbrug.

Monsterklus
“Petje af voor allen die hier een bijdrage aan hebben geleverd. Er is een sterk staaltje vakmanschap aan de dag gelegd en veel Zwollenaren hebben een onvergetelijke ervaring gehad. Vanaf het moment dat de eerste onderdelen van de busbrug eind januari in Zwolle arriveerden tot en met nu hebben we te maken gehad met alle weersomstandigheden. Er is dag en nacht doorgewerkt om dit weekend mogelijk te maken. Er moet de komende maanden nog veel gebeuren om de busbrug gereed te maken, maar ik ben heel blij dat de moeilijkste klus is geklaard!”, aldus Ed Anker, wethouder Spoorzone.

Komende werkzaamheden
Na het Pinksterweekend gaan de werkzaamheden verder. Uiteindelijk moet in 2019 de busbrug klaar zijn. Dan rijden er dagelijks 1200 bussen over de busbrug. Meer informatie staat op website van de gemeente.

Bron: RTV-Oost Laatst gewijzigd: 20 juli 2018

Laatste berichten

 • Ventilatieventiel schoonmaken 18 november 2023

  Dit instructiefilmpje laat zien hoe u, op eenvoudige wijze, de ventilatieventielen schoonmaakt.

  Lees meer
 • Groen afval 27 september 2023

  Groente, fruit- en tuinafval (GFT).Voor groen afval plaatst ROVA in de week van 25 september 2023 een nieuwe […]

  Lees meer
 • Schoonmaken zeembalkon. 7 maart 2023

  Het schoonhouden van het zeembalkon aan de centrumkant van het gebouw is geen onderdeel van het schoonmaakcontract dat […]

  Lees meer
 • Veeralleeflat in Aanbouw 1 maart 2023

  De oud-voorzitter van de Wijkvereniging, Jacqueline Hasselt, bezorgde begin 2023, deze oude foto van de Veeralleeflat in aanbouw. […]

  Lees meer
 • Rookmelders verplicht 17 juni 2022

  Vanaf 1 juli 2022 zijn appartementseigenaren wettelijk verplicht om in elke ruimte waar u doorheen moet om van […]

  Lees meer
 • Prikbord – gebruikersinformatie 30 mei 2022

  Bent u bewoner of eigenaar en heeft u ingelogd?Dan kunt u de actuele prikbordberichten lezen of zelf een […]

  Lees meer